Suplement diety zawierający 20 ziół i 7 szczepów bakterii probiotycznych
Składniki: woda, organiczna melasa z trzciny cukrowej, organiczny sok z koncentratu z owoców dzikiej roży, organiczne zioła (ok.0,13%): anyż, korzeń lukrecji, koper włoski, bazylia, rumianek, trybula, koper ogrodowy, bez czarny, kozieradka, korzeń imbiru, arcydzięgiel, jałowiec, pokrzywa, oregano, pietruszka, mięta, rozmaryn, szałwia, tymianek, żywe kultury bakterii (wolne od GMO): Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus (non-pathogenic strain), Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.
Średnia zawartość żywych mikroorganizmów wynosi 50.000 000-100.000.000 cfu/ml
Zawartość składników aktywnych w dziennej porcji do spożycia (50 ml) :
składanki ziołowe i sok: 0,065 ml
żywe kultury bakterii: 0,5 ml
Składniki: 50 ml 100 ml
sok z koncentratu z owoców dzikiej róży 0,4 ml 0,8 ml
wyciąg z korzenia imbiru 0,0104 ml 0,0208 ml
wyciąg z korzenia lukrecji 0,0052 ml 0,0104 ml
wyciąg z nasion kopru włoskiego 0,0052 ml 0,0104 ml
wyciąg z nasion anyżu 0,0052 ml 0,0104 ml
wyciąg z korzenia arcydzięgla 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści kopru ogrodowego 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści trybuli 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z jagód jałowca 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z kwiatu rumianku 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści mięty 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści bazylii 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści oregano 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści pietruszki 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści rozmarynu 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści szałwii 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z kwiatu bzu czarnego 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści tymianku 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z nasion kozieradki 0,0026 ml 0,0052 ml
wyciąg z liści pokrzywy 0,0026 ml 0,0052 ml
Sposób użycia: 2- 5 x 10 ml w ciągu dnia po jedzeniu lub między posiłkami, bezpośrednio lub po rozcieńczeniu wodą. Przed spożyciem lekko wstrząsnąć.
Dopuszczalne są: gazy, osad i wysoka kwasowość produktu, wynikające z naturalnych procesów fermentacji. pH produktu 3,5
Uwaga: otwierać ostrożnie!
Sposób przechowywania: szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym, suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Po otwarciu – przechowywać w lodówce. Produkt przydatny do spożycia przez 2 miesiące od dnia otwarcia butelki.
Cukry zawarte w Vita Biosa ulegają całkowitemu rozkładowi dokonywanemu przez żywe kultury bakterii w procesie fermentacji. Nie zawiera konserwantów.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Uwaga producenta: na początku kuracji u niektórych osób mogą wystąpić lekkie bóle głowy, wzdęcia lub uciski w okolicach brzucha. Objawy te powinny minąć samoistnie po kilku dniach.
Oświadczenia zdrowotne:
· 3951 - Anyż pomaga wspierać trawienie, poprawia apetyt i zapewnia zdrowie układu pokarmowego · 3883 - Rozmaryn- wpływa na pokrzepienie ciała (pomaga wzmocnić ciało, dodaje energii) · 3808 -Rozmaryn - zapewnia korzystne utrzymanie oczyszczających, fizjologicznych funkcji wątroby; wpiera pracę przewodu pokarmowego.· 2824 - Oregano- wpływa na zdrowie żołądka i jelit· 2823 - Oregano wykazuje działanie antyoksydacyjne. 2314 – Bazylia - używana w celu ułatwienia funkcji eliminacji wody z organizmu, przyczynia się do sprawnego funkcjonowania układu moczowego · 2135 Kwiat bzu czarnego- pomaga utrzymać normalny poziom glukozy we krwi w ramach zdrowego stylu życia; Przyczynia się do ustabilizowania poziomu glukozy 3773 Jagody Jałowca - wspomagają zdrowie nerek (Obsługują wydalnicze funkcje nerek)· 2473 – Oregano działa lekko uspokajająco, poprawia jakość snu ·2469 - Oregano- zapewnia zdrowie górnych dróg oddechowych; Poprawia odporność. · 2472- Oregano wspiera układ krążenia. Poprawia funkcje serca . wzmacnia naczynia krwionośne . zwiększa elastyczność i wytrzymałość naczyń krwionośnych i włosowatych. normalizuje ciśnienie krwi
1266 Witamina C przyczynia się do utrzymania normalnych funkcji układu odpornościowego, w trakcie i po intensywnej aktywności fizycznej, Witamina C przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego. Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego, 1815 Witamina C przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym